Банкетне меню

Тут їли разнії cтрави, і все з полив'яних мисок,

І самі гарнії приправи з нових кленових тарілок:

Свинячу голову до хріну і локшину на переміну,

Потім з підлевою індик; на закуску куліш і кашу,

Лемішку, зубци, путрю, квашу і з маком медовий шулик.

І кубками пили слив'янку, мед, пиво, брагу, 

сирівець, горілку просту і калганівку…

і це лише початок!!! Як бачимо бенкетувати для українців – ще й так, щоб столи ломилися – справа честі. А бенкетувати в "Українському селі" – отримувати насолоду тілом і душею. Тож, мерщій до колиби "Поїхали!". Адміністратор колиби радо допоможе Вам обрати серед безлічі колоритних страв банкетного меню саме ті, що смакуватимуть усім Вашим гостям.

Якщо ж у Вас є бажання самостійно обрати страви для Вашого свята та підрахувати його вартість, тоді до Ваших послуг БАНКЕТНЕ МЕНЮ в Excel (скачайте і самостійно скомплектуйте банкет на свій смак). 

Прийміть до уваги і наші поради:

Визначтесь, скільки гостей ви плануєте запросити.

  • Необхідну кількість блюд для банкету зручно формувати, виходячи з кількості столів, за якими будуть розміщатися гості. У наших залах колиби «Поїхали!»за одним столом, з яких формуватимуть спільний банкетний стіл, можуть розміститись 4 особи, а в банкетній залі «Трапезна» – 5–6 гостей. Поділіть загальну кількість запрошених гостей на кількість осіб, що розміщуються за один стіл обраної Вами зали, і отримаєте кількість столів, на які потрібно подати однаковий набір страв.

Перший стіл – закусочний. 

  • За цим столом гості пригощаються холодними і гарячими закусками. Замовте холодні закуски щедро, адже саме вони справляють перше враження на запрошених гостей. Пам’ятаймо, що гості приходять зголоднілими, тому наїдків має бути вдосталь. Радимо обрати: 3 види салатів по одній порції на кожен стіл, соління, 2 види рибних і 2 види м’ясних холодних закусок, сирну закуску, пиріжечки, узвар чи морс. Фарширована щука надасть вашому святу особливої урочистості. Можна разом з холодними закусками подати фруктове асорті, яке додатково збагатить стіл, а чимало гостей із задоволенням чергують або поєднують фрукти із солоними закусками. Гарячі закуски подають за першим столом за 20–30 хв. після початку банкета. Це можуть бути вертуни, голубці, деруни, млинці, вареники чи інші страви із запропонованих у банкетному меню колиби «Поїхали!». Бажано обрати не менше двох видів серед гарячих закусок.

Другий стіл – основні гарячі страви. 

  • Зазвичай, такі страви подаються через годину від початку банкету. Оберіть основні страви, враховуючи гастрономічні прихильності ваших гостей: м’ясо (телятина, свинина), птиця чи риба. Кількість порцій кожної страви варто замовити з розрахунку 100 г на особу. Якщо ви хочете здивувати своїх гостей – замовте для них свинячу ногу в медовій заквасці, яку подадуть у феєрверкові з вогняних іскор. Такого вони точно не їли! Під час цього столу до основного гарячого варто замовити гарнір: печену картопельку, овочі з грилю чи будь-який із запропонованих у меню, краще два види.

Третій стіл – солодкі страви. 

  • Асорті з млинців чи пирогів, медовий торт приємно вразять ваших гостей особливим смаком.

Рекомендована вага їжі на 1 особу: для чоловіків – 1200 г/особа, для жінок – 1000 г /особа (без напоїв). Якщо ваше свято без алкогольних напоїв – вагу варто зменшити на 200 г, як для чоловіків так і для жінок. Добираючи кількість страв, обов’язково враховуйте тривалість свята.

Вартість: 500–600 грн. з особи + 10% за обслуговування.

Алкогольні напої: гостям «Українського села» дозволяється привозити для банкетів свої алкогольні напої.

Замовнику категорично забороняється приносити для банкетного столу свої продукти або страви! 

З адміністратором колиби «Поїхали!» можна порадитись, завітавши до нас або за тел. 099-600-8-500

 

БАНКЕТНЕ МЕНЮ КОЛИБИ "ПОЇХАЛИ!"

 

ХОЛОДНІ ЗАКУСКИ

 

 

 

Вага, гр

Ціна, грн.

Щука фарширована (від 2 кг)

1000

650

Лосось власного посолу

100

185

Тарілка Французьких сирів (від 3-х порцій)

100

170

Сальце біле з часником

150

65

Козацький перекус (зельц, рулет курячий з сиром і курагою, буженинка)

200

135

Паштет з кролика, подається з тостами

200

99

Ковбаса домашня з гірчицею

150

114

Овочева нарізка "Родичі гарбузові"

200

62

Оселедчик з цибулею "Козак за Дунаєм"

150

86

"Тещин язик" (варений телячий язик, майонез,хрін)

150

130

Маслини/оливи

100

95

САЛАТИ

 

 

Лимони

100

35

Кошик з зеленню (петрушка, кріп, кінза, базилік)

90

110

Салат "Бринзоля" (молода капуста, огірки, бринза, олія)

200

62

"Цезар" (мікс-салат, курка, бекон, чері, перепелині яйця, пармезан, сухарики)

200

137

Салат "Грецький" зі свіжих овочів з сиром фета

200

109

Мікс салат з сирними кульками та йогуртовим соусом

200

96

Мікс салат з авокадо, помідорами чері та медово-гірчичним соусом

200

114

Салат із запеченого бурячку з руколою, в’яленими помідорами, кедровими горішками, сиром «Пармезан» під гірчичним соусом

200

129

Салат "Від Солохи" (слабосолена сьомга, картопля, мікс салат,томати з соусом «Бальзаміко», сир «Пармезан»)

200

147

Салат м’ясний з фенхелем (шинка, редиска, морква, кріп, селера, фенхель, перепелині яйця, майонез чи сметана)

200

119

Cалат "Шалений бичок" (телятина з спеціями, солодкий перець, маринована цибулька, заправка "зелені трави")

200

125

СОЛІННЯ, МАРИНАДИ, КВАШЕННЯ

 

 

Огірочки з бочки

100

40

Помідори з діжки

100

40

Капуста квашена

100

40

Баклажани солоні  з перцем

100

40

ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ

 

 

Деруни (зі сметанкою, бринзою, шкварками, грибами на вибір)

245

82

Кров'яночка  з салом

300

129

Вертуни м’ясні з грибами та бринзою (від 5 порцій)

200

159

Голубці з м'ясом та рисом, сирно-часниковим соусом (від 5 порцій)

200

126

Крильця курячі під гострим соусом

250

114

МЛИНЦІ КОЗАЦЬКІ

 

 

З м’ясом

245

85

З курятиною та грибами, зі сметанкою

245

87

З яблуками та медом

245

75

З солодким сиром та сметаною

245

85

З маком та родзинками, подаються з медом

245

85

ВАРЕНИКИ «КОЗАЦЬКЕ КОЛО»

 

 

З м’ясом

200

85

З картоплею та грибами

200

79

З картоплею і зеленню

200

79

З капустою

200

76

З солоним сиром

200

82

З вишнями

200

79

З солодким сиром

200

82

ГАРЯЧІ СТРАВИ

 

 

Качка з яблуками (на вагу) (від 1 кг)

1000

465

Нога свиняча запечена (на вагу) (від 5 кг)

1000

850

Козацька вечеря (телятина у сметано-гірчичному соусі) (від 5 порцій)

250

195

Печеня по-карпатськи (картопля, свинина, гриби, сметанний соус)

300

155

Риба тушкована з овочами

250

225

Скумбрія на грилі (ціла рибка) (на вагу)

100

73

Лосось стейк на грилі (на вагу)

100

220

Дорадо на грилі  (ціла рибка) (на вагу)

100

134

Філе лосося з помідорами чері з соусом бешамель

100

150

Люля кебаб у лаваші (телятина, свинина, гранат, томатний соус)

300

174

Свинина на кістці з соусом (мангал)

250

185

Телятина на кістці з кисло-солодким соусом (мангал) (на вагу)

100

119

Кролик запечений у вершковому соусі з овочами (пів кроля)

500

355

Бефстроганов з телятини на подушці з картопляного пюре (150/150)

300

148

Котлета по-київськи

250

184

Ковбаски-гриль (з телятини,свинини) з картоплею по-селянськи (400/200/50)

1000

398

Шашлик  зі свинини

150

164

Шашлик з курки

150

134

Шашлик  з телятини

150

184

ГАРНІРИ

 

 

Картопля запечена по-селянськи

150

56

Картопляне пюре

150

54

Овочі на грилі

200

96

Соте овочеве (помідори, кабачки, баклажани, цибуля, морква)

150

75

ДИТЯЧЕ МЕНЮ

 

 

Котлетки по-домашньому з курки (на пару чи смажені)

100

84

Котлетки по-домашньому з телятини (на пару чи смажені)

100

84

Пельмені "Бабусині"(телячі домашні пельмені)

150

88

Картопляні  фрі з кетчупом

150

64

Картопляне пюре

150

54

ХЛІБ

 

 

Пампушки з часниковою підливкою

120

22

Хліб чорний чи білий (4 шматочки)

100

6

Хліб домашній, випечений у печі без дріжджів (2 шматочки, від 10-ти порцій )

100

26

НАПОЇ

 

 

Узвар з яблук, груш, слив, абрикос

1000

68

Компот

1000

68

Мінеральна вода "Аквамінерале" не газована/газована

0.5

20

Мінеральна вода "Боржомі"

0.5

46

Сік "Сандора" в асортименті

1000

68

Напій "Пепсі"/ "Мірінда" / "7-ап"

0.5

25

СОЛОДКІ СТРАВИ ТА ДЕСЕРТИ

 

 

Яблучний пиріг

180

84

Пиріг з сезонними фруктами чи ягодами

200

89

Пана-Кота ванільна

150

84

Медовик "Пасіка"

130

84

ФРУКТИ

 

 

Банан

1000

150

Яблуко

1000

100

Апельсин

1000

100

Полуниця

1000

150

Черешня

1000

150

Виноград

1000

300

 

ЗАВАНТАЖИТИ Банкетне меню в Excel з можливістю самостійно створити свій власний банкет.

2009 – 2018 © Етнографічний комплекс «Українське село»