Банкетне меню

Тут їли разнії cтрави, і все з полив'яних мисок,

І самі гарнії приправи з нових кленових тарілок:

Свинячу голову до хріну і локшину на переміну,

Потім з підлевою індик; на закуску куліш і кашу,

Лемішку, зубци, путрю, квашу і з маком медовий шулик.

І кубками пили слив'янку, мед, пиво, брагу, 

сирівець, горілку просту і калганівку…

і це лише початок!!! Як бачимо бенкетувати для українців – ще й так, щоб столи ломилися – справа честі. А бенкетувати в "Українському селі" – отримувати насолоду тілом і душею. Тож, мерщій до колиби "Поїхали!". Адміністратор колиби радо допоможе Вам обрати серед безлічі колоритних страв банкетного меню саме ті, що смакуватимуть усім Вашим гостям.

Якщо ж у Вас є бажання самостійно обрати страви для Вашого свята та підрахувати його вартість, тоді до Ваших послуг БАНКЕТНЕ МЕНЮ в Excel (скачайте і самостійно скомплектуйте банкет на свій смак). 

Прийміть до уваги і наші поради:

Визначтесь, скільки гостей ви плануєте запросити.

  • Необхідну кількість блюд для банкету зручно формувати, виходячи з кількості столів, за якими будуть розміщатися гості. У наших залах колиби «Поїхали!»за одним столом, з яких формуватимуть спільний банкетний стіл, можуть розміститись 4 особи, а в банкетній залі «Трапезна» – 5–6 гостей. Поділіть загальну кількість запрошених гостей на кількість осіб, що розміщуються за один стіл обраної Вами зали, і отримаєте кількість столів, на які потрібно подати однаковий набір страв.

Перший стіл – закусочний. 

  • За цим столом гості пригощаються холодними і гарячими закусками. Замовте холодні закуски щедро, адже саме вони справляють перше враження на запрошених гостей. Пам’ятаймо, що гості приходять зголоднілими, тому наїдків має бути вдосталь. Радимо обрати: 3 види салатів по одній порції на кожен стіл, соління, 2 види рибних і 2 види м’ясних холодних закусок, сирну закуску, пиріжечки, узвар чи морс. Фарширована щука надасть вашому святу особливої урочистості. Можна разом з холодними закусками подати фруктове асорті, яке додатково збагатить стіл, а чимало гостей із задоволенням чергують або поєднують фрукти із солоними закусками. Гарячі закуски подають за першим столом за 20–30 хв. після початку банкета. Це можуть бути вертуни, голубці, деруни, млинці, вареники чи інші страви із запропонованих у банкетному меню колиби «Поїхали!». Бажано обрати не менше двох видів серед гарячих закусок.

Другий стіл – основні гарячі страви. 

  • Зазвичай, такі страви подаються через годину від початку банкету. Оберіть основні страви, враховуючи гастрономічні прихильності ваших гостей: м’ясо (телятина, свинина), птиця чи риба. Кількість порцій кожної страви варто замовити з розрахунку 100 г на особу. Якщо ви хочете здивувати своїх гостей – замовте для них свинячу ногу в медовій заквасці, яку подадуть у феєрверкові з вогняних іскор. Такого вони точно не їли! Під час цього столу до основного гарячого варто замовити гарнір: печену картопельку, овочі з грилю чи будь-який із запропонованих у меню, краще два види.

Третій стіл – солодкі страви. 

  • Асорті з млинців чи пирогів, медовий торт приємно вразять ваших гостей особливим смаком.

Рекомендована вага їжі на 1 особу: для чоловіків – 1200 г/особа, для жінок – 1000 г /особа (без напоїв). Якщо ваше свято без алкогольних напоїв – вагу варто зменшити на 200 г, як для чоловіків так і для жінок. Добираючи кількість страв, обов’язково враховуйте тривалість свята.

Вартість: 400–450 грн. з особи + 10% за обслуговування.

Алкогольні напої: гостям «Українського села» дозволяється привозити для банкетів свої алкогольні напої.

Замовнику категорично забороняється приносити для банкетного столу свої продукти або страви! 

З адміністратором колиби «Поїхали!» можна порадитись, завітавши до нас або за тел. 099-600-8-500

 

БАНКЕТНЕ МЕНЮ КОЛИБИ "ПОЇХАЛИ!"

  ХОЛОДНІ ЗАКУСКИ    
  Вага Ціна
Щука фарширована (від 2 кг) 1000 550
Лосось власного посолу 100 165
Тарілка українських фермерських сирів з медом та горішками (говда з кумином, качокавалло підкопчений, брі) 150 151
Тарілка французьких сирів (від 3-х порцій) 100 170
Сальце біле з часником 150 60
Козацький перекус (зельц, рулет курячий з сиром і курагою, буженинка) 200 105
Паштет з кролика, подається з тостами 200 89
Ковбаса домашня з гірчицею  150 98
Овочева нарізка "Родичі гарбузові" 200 85
Оселедчик з цибулею "Козак за Дунаєм" 150 72
"Тещин язик" (варений телячий язик, майонез, хрін) 150 120
"Українські роли" (млинець з лососем, сир каліфорнія та зелень) 200 160
Маслини/оливи 100 70
САЛАТИ    
Лимони  100 35
Кошик з зеленню (петрушка, кріп, кінза, базилік) 90 90
"Бринзоля" (молода капуста, огірки, бринза, олія) 200 52
"Цезар" (мікс-салат, курка, бекон, чері, перепелині яйця, пармезан, сухарики) 200 117
"Грецький"( свіжі овочі з сиром фета, огірки, помідори, перець, цибуля) 200 89
"Най здоровиться" (морква, яблуко, селера, кедрові горішки, йогуртовий соус) 200 62
Салат із запеченого бурячку з руколою, в’яленими помідорами, кедровими горішками, сиром «Пармезан» під гірчичним соусом 200 125
Овочевий салат з горіховим соусом (помідори, огірки, цибуля, трави) 200 87
«Оселедець під шубою» (оселедчик, цибулька, картопля, морква, буряк)  200 88
"Від Солохи" (слабосолена сьомга, картопля, мікс салат, томати з соусом «Бальзаміко», сир «Пармезан») 200 127
Салат м’ясний з фенхелем (шинка, редиска, морква, кріп, селера, фенхель, перепелині яйця, майонез чи сметана) 200 90
Салат з телятини з міксом салата і моцарелою, під соусом бальзаміко 250 161
Олів’є з куркою 200 65
Олів’є з телячим язиком 200 95
Олів’є з тигровими креветками 200 185
"Шалений бичок" (телятина з спеціями, солодкий перець, маринована цибулька, заправка "зелені трави") 200 105
"До чарочки" (відварний язичок, солоні огірки, маринований перець, гриби, оливи, маслини, соус з часничком) 200 99
СОЛІННЯ, МАРИНАДИ, КВАШЕННЯ    
Огірочки з діжки 100 30
Помідори з діжки 100 30
Баклажани солоні з перцем 100 30
Капуста 100 30
ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ    
Деруни з бринзою 245 62
Деруни зі сметаною 245 62
Деруни зі шкварками 245 62
Деруни з грибами та вершками 245 62
Кров'яночка з салом 300 89
Вертуни м’ясні з грибами та бринзою (від 5 порцій) 200 129
Голубці з м’ясом та рисом, подаються з сирно-часниковим соусом
(від 5 порцій)
200 96
Крильця курячі під гострим соусом 250 92
"Лименихин язичок" (язик відварений, вершки, смажені печериці, соус тобаско, грецький горіх) 200 129
МЛИНЦІ КОЗАЦЬКІ    
З м’ясом  245 75
З курятиною та грибами, зі сметанкою 245 77
З яблуками та медом 245 65
З солодким сиром та сметаною 245 75
З маком та родзинками, подаються з медом  245 75
ВАРЕНИКИ «КОЗАЦЬКЕ КОЛО»    
З м’ясом  200 75
З картоплею та грибами  200 59
З картоплею і зеленню  200 59
З капустою   200 56
З солоним сиром  200 64
З вишнями 200 69
З солодким сиром  200 64
ГАРЯЧІ СТРАВИ    
Качка з яблуками (на вагу) (від 1 кг)  1000 465
Нога свиняча запечена (на вагу) (від 5 кг) 1000 650
Козацька вечеря (телятина у сметано-гірчичному соусі) (від 5 порцій) 250 175
Печеня по-карпатськи (картопля, свинина, гриби, сметанний соус) 300 105
Риба тушкована з овочами  250 175
Скумбрія (ціла рибка) (на вагу) 100 63
Лосось стейк (на вагу) 100 190
Дорадо на грилі  100 105
Люля кебаб у лаваші (телятина, свинина, гранат, томатний соус) 300 124
Свинина на кістці з соусом 250 178
Телятина на кістці з кисло-солодким соусом (мангал) (на вагу) 100 60
Кролик запечений у вершковому соусі з овочами (півкроля) 500 355
Бефстроганов з телятини на подушці з картопляного пюре (150/150) 300 125
Котлета по-київськи 250 154
Ковбаски-гриль (з телятини, курятини, свинини) з картоплею по-селянськи  1000 359
Шашлик зі свинини 150 119
Шашлик з курки 150 95
Шашлик з телятини 150 132
ГАРНІРИ    
Картопля запечена по-селянськи 150 42
Картопляне пюре 150 42
Овочі на грилі 200 89
Соте овочеве (помідори, кабачки, баклажани, цибуля, морква) 150 75
ДИТЯЧІ СТРАВИ    
Котлетки по-домашньому з курки (на пару чи смажені)  100 64
Котлетки по-домашньому з телятини на пару  100 64
Пельмені "Бабусині" (телячі домашні пельмені)  150 68
Картопляні фрі з кетчупом 150 55
Картопляне пюре 150 42
ХЛІБ    
Пампушки з часниковою підливкою 120 16
Хліб чорний чи білий (4 шматочки) 100 6
Хліб домашній, випечений у печі без дріжджів (2 шматочки, від 10-ти порцій) 100 26
НАПОЇ      
Узвар з яблук, груш, слив, абрикос 1000 68
Компот 1000 68
Мінеральна вода "Аквамінерале" негазована/газована 0.5 20
Мінеральна вода "Боржомі" 0.5 46
Сік "Сандора" в асортименті 1000 60
Напій "Пепсі"/"Мірінда"/"7-ап" 0.5 25
СОЛОДКІ СТРАВИ ТА ДЕСЕРТИ    
Яблучний пиріг 180 64
Вишневий пиріг 180 75
Пана Кота ванільна  150 64
Торт "Наполеон" 130 78
ФРУКТИ    
Банан 1000 150
Мандарин 1000 100
Яблуко 1000 100
Апельсин 1000 100
Виноград 1000 200

 

ЗАВАНТАЖИТИ Банкетне меню в Excel з можливістю самостійно створити свій власний банкет.

2009 - 2016 © Етнографічний комплекс «Українське село»