Банкетне меню

Тут їли разнії cтрави, і все з полив'яних мисок,

І самі гарнії приправи з нових кленових тарілок:

Свинячу голову до хріну і локшину на переміну,

Потім з підлевою індик; на закуску куліш і кашу,

Лемішку, зубци, путрю, квашу і з маком медовий шулик.

І кубками пили слив'янку, мед, пиво, брагу, 

сирівець, горілку просту і калганівку…

і це лише початок!!! Як бачимо бенкетувати для українців – ще й так, щоб столи ломилися – справа честі. А бенкетувати в "Українському селі" – отримувати насолоду тілом і душею. Тож, мерщій до колиби "Поїхали!". Адміністратор колиби радо допоможе Вам обрати серед безлічі колоритних страв банкетного меню саме ті, що смакуватимуть усім Вашим гостям.

Якщо ж у Вас є бажання самостійно обрати страви для Вашого свята та підрахувати його вартість, тоді до Ваших послуг БАНКЕТНЕ МЕНЮ в Excel (скачайте і самостійно скомплектуйте банкет на свій смак). 

Прийміть до уваги і наші поради:

Визначтесь, скільки гостей ви плануєте запросити.

  • Необхідну кількість блюд для банкету зручно формувати, виходячи з кількості столів, за якими будуть розміщатися гості. У наших залах колиби «Поїхали!»за одним столом, з яких формуватимуть спільний банкетний стіл, можуть розміститись 4 особи, а в банкетній залі «Трапезна» – 5–6 гостей. Поділіть загальну кількість запрошених гостей на кількість осіб, що розміщуються за один стіл обраної Вами зали, і отримаєте кількість столів, на які потрібно подати однаковий набір страв.

Перший стіл – закусочний. 

  • За цим столом гості пригощаються холодними і гарячими закусками. Замовте холодні закуски щедро, адже саме вони справляють перше враження на запрошених гостей. Пам’ятаймо, що гості приходять зголоднілими, тому наїдків має бути вдосталь. Радимо обрати: 3 види салатів по одній порції на кожен стіл, соління, 2 види рибних і 2 види м’ясних холодних закусок, сирну закуску, пиріжечки, узвар чи морс. Фарширована щука надасть вашому святу особливої урочистості. Можна разом з холодними закусками подати фруктове асорті, яке додатково збагатить стіл, а чимало гостей із задоволенням чергують або поєднують фрукти із солоними закусками. Гарячі закуски подають за першим столом за 20–30 хв. після початку банкета. Це можуть бути вертуни, голубці, деруни, млинці, вареники чи інші страви із запропонованих у банкетному меню колиби «Поїхали!». Бажано обрати не менше двох видів серед гарячих закусок.

Другий стіл – основні гарячі страви. 

  • Зазвичай, такі страви подаються через годину від початку банкету. Оберіть основні страви, враховуючи гастрономічні прихильності ваших гостей: м’ясо (телятина, свинина), птиця чи риба. Кількість порцій кожної страви варто замовити з розрахунку 100 г на особу. Якщо ви хочете здивувати своїх гостей – замовте для них свинячу ногу в медовій заквасці, яку подадуть у феєрверкові з вогняних іскор. Такого вони точно не їли! Під час цього столу до основного гарячого варто замовити гарнір: печену картопельку, овочі з грилю чи будь-який із запропонованих у меню, краще два види.

Третій стіл – солодкі страви. 

  • Асорті з млинців чи пирогів, медовий торт приємно вразять ваших гостей особливим смаком.

Рекомендована вага їжі на 1 особу: для чоловіків – 1200 г/особа, для жінок – 1000 г /особа (без напоїв). Якщо ваше свято без алкогольних напоїв – вагу варто зменшити на 200 г, як для чоловіків так і для жінок. Добираючи кількість страв, обов’язково враховуйте тривалість свята.

Вартість: 500–600 грн. з особи + 10% за обслуговування.

Алкогольні напої: гостям «Українського села» дозволяється привозити для банкетів свої алкогольні напої.

Замовнику категорично забороняється приносити для банкетного столу свої продукти або страви! 

З адміністратором колиби «Поїхали!» можна порадитись, завітавши до нас або за тел. 099-600-8-500

 

БАНКЕТНЕ МЕНЮ КОЛИБИ "ПОЇХАЛИ!"

 

 ХОЛОДНІ ЗАКУСКИ Вага, гр Ціна, грн.
Щука фарширована (від 2 кг) 1000 650
Лосось власного посолу 100 185
Тарілка Українських фермерських сирів з медом та горішками (Говда з кумином, Качокавалло підкопчений, Брі) 150 151
Тарілка Французьких сирів (від 3-х порцій) 100 170
Сальце біле з часником 150 65
Козацький перекус (зельц, рулет курячий з сиром і курагою, буженинка) 200 135
Паштет з кролика, подається з тостами 200 99
Ковбаса домашня з гірчицею 150 114
Овочева нарізка "Родичі гарбузові" 200 95
Оселедчик з цибулею "Козак за Дунаєм" 150 86
"Тещин язик" (варений телячий язик, майонез,хрін) 150 130
"Українські роли" (млинець з лососем, сир Каліфорнія та зелень) 200 160
Маслини/оливи 100 95
САЛАТИ
Лимони  100 35
Кошик з зеленню (петрушка, кріп, кінза, базилік) 90 110
Салат "Бринзоля" (молода капуста, огірки, бринза, олія) 200 78
"Цезар" (мікс-салат, курка, бекон, чері, перепелині яйця, пармезан, сухарики) 200 137
Салат "Грецький" зі свіжих овочів з сиром фета  200 109
Салат "Най здоровиться" (морква, яблуко, селера, кедрові горішки, йогуртовий соус) 200 82
Салат із запеченого бурячку з руколою, в’яленими помідорами, кедровими горішками, сиром «Пармезан» під гірчичним соусом 200 139
Овочевий салат з горіховим соусом (помідори, огірки, цибуля, трави) 200 97
«Оселедець під шубою» (оселедчик, цибулька, картопля, морква, буряк)  200 96
Салат "Від Солохи" (слабосолена сьомга, картопля, мікс салат,томати з соусом «Бальзаміко», сир «Пармезан») 200 147
Салат м’ясний з фенхелем (шинка, редиска, морква, кріп, селера, фенхель, перепелині яйця, майонез чи сметана) 200 117
Олів’є з куркою 200 74
Олів’є з телячим язиком 200 94
Олів’є з тигровими креветками 200 185
Cалат "Шалений бичок" (телятина з спеціями, солодкий перець, маринована цибулька, заправка "зелені трави") 200 125
Cалат "До чарочки" (відварний язичок, солоні огірки, маринований перець, гриби,оливи, маслини, соус з часником) 200 119
СОЛІННЯ, МАРИНАДИ, КВАШЕННЯ
Огірочки з бочки 100 40
Помідори з діжки 100 40
Капуста квашена 100 40
Баклажани солоні  з перцем 100 40
ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ
Деруни з бринзою 245 82
Деруни зі сметаною 245 82
Деруни зі шкварками 245 82
Деруни з грибами та вершками 245 82
Кров'яночка  з салом 300 129
Вертуни м’ясні з грибами та бринзою (від 5 порцій) 200 159
Голубці з м'ясом та рисом, сирно-часниковим соусом (від 5 порцій) 200 126
Крильця курячі під гострим соусом 250 114
"Лимерихин язичок" (відварний язичок, вершки, смажені печериці, гострий соус "Табаско", кріп, грецький горіх) 200 149
МЛИНЦІ КОЗАЦЬКІ
З м’ясом  245 85
З курятиною та грибами, зі сметанкою 245 87
З яблуками та медом 245 75
З солодким сиром та сметаною 245 85
З маком та родзинками, подаються з медом  245 85
ВАРЕНИКИ «КОЗАЦЬКЕ КОЛО»
З м’ясом  200 85
З картоплею та грибами  200 79
З картоплею і зеленню  200 79
З капустою   200 76
З солоним сиром  200 82
З вишнями 200 79
З солодким сиром  200 82
ГАРЯЧІ СТРАВИ
Качка з яблуками  (на вагу) (від 1 кг)  1000 465
Нога свиняча запечена (на вагу) (від 5 кг) 1000 850
Козацька вечеря (телятина у сметано-гірчичному соусі) (від 5 порцій) 250 195
Печеня по-карпатськи (картопля, свинина, гриби, сметанний соус) 300 155
Риба тушкована з овочами  250 225
Скумбрія на грилі (ціла рибка) (на вагу) 100 73
Лосось стейк на грилі (на вагу) 100 220
Дорадо на грилі  (ціла рибка) (на вагу) 100 134
Люля кебаб у лаваші (телятина, свинина, гранат, томатний соус) 300 174
Свинина на кістці з соусом (мангал) 250 185
Телятина на кістці з кисло-солодким соусом (мангал) (на вагу) 100 70
Кролик запечений у вершковому соусі з овочами (пів кроля) 500 355
Бефстроганов з телятини на подушці з картопляного пюре (150/150) 300 148
Котлета по-київськи 250 184
Ковбаски-гриль (з телятини, курятини,свинини) з картоплею по-селянськи (600/300/100)  1000 398
Шашлик  зі свинини 150 164
Шашлик з курки 150 134
Шашлик  з телятини 150 184
     
ГАРНІРИ
Картопля запечена по-селянськи 150 56
Картопляне пюре 150 54
Овочі на грилі 200 124
Соте овочеве (помідори, кабачки, баклажани, цибуля, морква) 150 75
ДИТЯЧЕ МЕНЮ
Котлетки по-домашньому з курки (на пару чи смажені)  100 84
Котлетки по-домашньому з телятини (на пару чи смажені)  100 84
Пельмені "Бабусині"(телячі домашні пельмені)  150 88
Картопляні  фрі з кетчупом 150 64
Картопляне пюре 150 54
ХЛІБ
Пампушки з часниковою підливкою 120 22
Хліб чорний чи білий (4 шматочки) 100 6
Хліб домашній, випечений у печі без дріжджів (2 шматочки, від 10-ти порцій ) 100 26
НАПОЇ  
Узвар з яблук, груш, слив, абрикос 1000 68
Компот 1000 68
Мінеральна вода "Аквамінерале" не газована/газована 0.5 20
Мінеральна вода "Боржомі" 0.5 46
Сік "Сандора" в асортименті 1000 60
Напій "Пепсі"/ "Мірінда" / "7-ап" 0.5 25
СОЛОДКІ СТРАВИ ТА ДЕСЕРТИ
Яблучний пиріг 180 84
Вишневий пиріг 180 94
Пана-Кота ванільна  150 84
Торт "Наполеон" 130 98
ФРУКТИ
Банан 1000 150
Яблуко 1000 100
Апельсин 1000 100
Мандарин 1000 100
Виноград 1000 200

 

ЗАВАНТАЖИТИ Банкетне меню в Excel з можливістю самостійно створити свій власний банкет.

2009 - 2016 © Етнографічний комплекс «Українське село»