Банкетне меню

Тут їли разнії cтрави, і все з полив'яних мисок,

І самі гарнії приправи з нових кленових тарілок:

Свинячу голову до хріну і локшину на переміну,

Потім з підлевою індик; на закуску куліш і кашу,

Лемішку, зубци, путрю, квашу і з маком медовий шулик.

І кубками пили слив'янку, мед, пиво, брагу, 

сирівець, горілку просту і калганівку…

і це лише початок!!! Як бачимо бенкетувати для українців – ще й так, щоб столи ломилися – справа честі. А бенкетувати в "Українському селі" – отримувати насолоду тілом і душею. Тож, мерщій до колиби "Поїхали!". Адміністратор колиби радо допоможе Вам обрати серед безлічі колоритних страв банкетного меню саме ті, що смакуватимуть усім Вашим гостям.

Якщо ж у Вас є бажання самостійно обрати страви для Вашого свята та підрахувати його вартість, тоді до Ваших послуг БАНКЕТНЕ МЕНЮ в Excel (скачайте і самостійно скомплектуйте банкет на свій смак). 

Прийміть до уваги і наші поради:

Визначтесь, скільки гостей ви плануєте запросити.

  • Необхідну кількість блюд для банкету зручно формувати, виходячи з кількості столів, за якими будуть розміщатися гості. У наших залах колиби «Поїхали!»за одним столом, з яких формуватимуть спільний банкетний стіл, можуть розміститись 4 особи, а в банкетній залі «Трапезна» – 5–6 гостей. Поділіть загальну кількість запрошених гостей на кількість осіб, що розміщуються за один стіл обраної Вами зали, і отримаєте кількість столів, на які потрібно подати однаковий набір страв.

Перший стіл – закусочний. 

  • За цим столом гості пригощаються холодними і гарячими закусками. Замовте холодні закуски щедро, адже саме вони справляють перше враження на запрошених гостей. Пам’ятаймо, що гості приходять зголоднілими, тому наїдків має бути вдосталь. Радимо обрати: 3 види салатів по одній порції на кожен стіл, соління, 2 види рибних і 2 види м’ясних холодних закусок, сирну закуску, пиріжечки, узвар чи компот. Фарширована щука надасть вашому святу особливої урочистості. Можна разом з холодними закусками подати фруктове асорті, яке додатково збагатить стіл, а чимало гостей із задоволенням чергують або поєднують фрукти із солоними закусками. Гарячі закуски подають за першим столом за 20–30 хв. після початку банкета. Це можуть бути вертуни, голубці, деруни, млинці, вареники чи інші страви із запропонованих у банкетному меню колиби «Поїхали!». Бажано обрати не менше двох видів серед гарячих закусок.

Другий стіл – основні гарячі страви. 

  • Зазвичай, такі страви подаються через годину від початку банкету. Оберіть основні страви, враховуючи гастрономічні прихильності ваших гостей: м’ясо (телятина, свинина), птиця чи риба. Кількість порцій кожної страви варто замовити з розрахунку 100 г на особу. Якщо ви хочете здивувати своїх гостей – замовте для них свинячу ногу в медовій заквасці, яку подадуть у феєрверкові з вогняних іскор. Такого вони точно не їли! Під час цього столу до основного гарячого варто замовити гарнір: печену картопельку, овочі з грилю чи будь-який із запропонованих у меню, краще два види.

Третій стіл – солодкі страви. 

  • Асорті з млинців чи пирогів, торт приємно вразять ваших гостей особливим смаком.

Рекомендована вага їжі на 1 особу: для чоловіків – 1200 г/особа, для жінок – 1000 г /особа (без напоїв). Якщо ваше свято без алкогольних напоїв – вагу варто зменшити на 200 г, як для чоловіків так і для жінок. Добираючи кількість страв, обов’язково враховуйте тривалість свята.

Вартість: від 700 грн. з особи + 10% за обслуговування.

Алкогольні напої: гостям «Українського села» дозволяється привозити для банкетів свої алкогольні напої за умови послуги коркового збору.

Замовнику категорично забороняється приносити для банкетного столу свої продукти або страви! 

З адміністратором колиби «Поїхали!» можна порадитись, завітавши до нас або за тел. 099-600-8-500

 

БАНКЕТНЕ МЕНЮ КОЛИБИ "ПОЇХАЛИ!"

 

  ХОЛОДНІ ЗАКУСКИ
  Вага, гр Ціна, грн.
Щука фарширована (від 2 кг) 1000 650
Лосось власного посолу 100 185
Тарілка французьких сирів (дор блю, камамбер, пармезан) від 3-х порцій 100 170
Асорті твердих сирів з медом та горішками 100 151
Фермерське сало з часником 150 72
Козацький перекус (ковбик, рулет курячий з сиром і курагою, буженинка) 200 135
Холодець з хріном (від 2 кг) 500 250
Печінковий торт (від 3 порцій) 500 300
Українські роли 200 220
Паштет з кролика, подається з тостами 200 99
Ковбаса домашня з гірчицею 150 114
Овочева нарізка "Родичі гарбузові" 200 85
Оселедчик з цибулею "Козак за Дунаєм" 150 86
"Тещин язик" (варений телячий язик, майонез, хрін) 150 130
Маслини 100 95
Оливи 100 95
САЛАТИ
Лимони  100 35
Капустяний салат на англійський лад (капуста, яблуко, морква, солодка цибуля, гарбузове насіння, гірчичний соус) 200 78
"Цезар" (мікс салат, курка, бекон, чері, перепелині яйця, пармезан, сухарики) 200 145
"Грецький" зі свіжих овочів з сиром фета  200 109
«Олів'є» з язиком 200 99
«Олів'є» з куркою 200 72
Вінегрет 200 68
«Оселедець під шубою» (оселедчик, цибулька, картопля, морква, буряк)  200 98
Мікс салат з авокадо, лососем та медово-гірчичним соусом 200 149
Салат із запеченого бурячку з руколою, в’яленими помідорами, кедровими горішками, сиром пармезан під гірчичним соусом 200 139
Салат "Від Солохи" (слабосолена сьомга, картопля, мікс салат,томати з соусом бальзаміко, сир пармезан) 200 147
Cалат "Шалений бичок" (телятина з спеціями, солодкий перець, маринована цибулька, заправка "зелені трави") 200 135
СОЛІННЯ, МАРИНАДИ, КВАШЕННЯ
Огірочки з бочки 100 40
Помідори з діжки 100 40
Капуста квашена 100 40
Перець маринований 100 40
Баклажани солоні  з перцем 100 40
ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ
Деруни з бринзою 245 82
Деруни зі сметаною 245 82
Деруни зі шкварками 245 82
Деруни з грибами та вершками 245 82
Кров'яночка  з салом 300 139
Вертуни м’ясні з грибами та бринзою (від 5 порцій) 200 159
Голубці з м'ясом та рисом, сирно-часниковим соусом (від 5 порцій) 200 126
Запечені голубці з індички 300 159
Крильця курячі під гострим соусом 250 114
МЛИНЦІ КОЗАЦЬКІ
З м’ясом  245 85
З курятиною та грибами, зі сметанкою 245 87
З яблуками та медом 245 75
З солодким сиром та сметаною 245 85
З маком та родзинками, подаються з медом  245 85
ВАРЕНИКИ «КОЗАЦЬКЕ КОЛО»
З м’ясом  200 89
З картоплею та грибами  200 84
З картоплею і зеленню  200 84
З бринзою та зеленню 200 84
З капустою   200 82
З солоним сиром  200 86
З вишнями 200 86
З солодким сиром  200 86
ПІЦА
Маргарита (сир, помідори, базилік, соус) 400 112
Везувіо (сир, шинка, гриби, помідор, соус) 400 125
Салямі (сир, салямі, ковбаски мисливські, маслини, цибуля, соус) 400 135
Гавайська (сир, курка, гриби, ананаси, соус) 400 145
4 cири (моцарела, едам, горгонзола, пармезан, вершки) 400 157
Діабло (сир, салямі, перець халапеньйо, каперси, маслини, соус) 400 157
ГАРЯЧІ СТРАВИ
Качка з яблуками  (на вагу) (від 1 кг)  1000 465
Нога свиняча запечена (на вагу) (від 5 кг) 1000 850
Козацька вечеря (телятина у сметано-гірчичному соусі) (від 5 порцій) 250 235
Печеня по-карпатськи (картопля, свинина, гриби, сметанний соус) 300 175
Хек тушкований з овочами  250 225
Скумбрія на грилі (ціла рибка) (на вагу) 100 73
Лосось стейк на грилі (на вагу) 100 170
Філе лосося з помідорами чері з соусом бешамель 100 190
Дорадо на грилі  (ціла рибка) (на вагу) 100 134
Свинина на кістці з соусом (мангал) 250 240
Телятина на кістці з кисло-солодким соусом (мангал) (на вагу) 100 119
Кролик запечений у вершковому соусі з овочами (пів кроля) 500 355
Ковбаски-гриль (з телятини, свинини) з картоплею по-селянськи (400/200/50)  650 398
Шашлик  зі свинини 150 174
Шашлик з курки 150 144
Шашлик  з телятини 150 194
ГАРНІРИ
Картопля запечена по-селянськи 150 58
Картопляне пюре 150 54
Картопля фрі з кетчупом 150 55
Овочі на грилі 200 128
Кус-кус з овочами 150 68
СОУСИ
Томатний (від 3 порцій) 100 50
Кисло-солодкий (від 3 порцій) 100 50
Тартар (від 3 порцій) 100 50
Гірчиця 50 20
Хрін 50 20
ХЛІБ
Пампушки з часниковою підливкою 120 22
Хліб чорний чи білий (4 шматочки) 100 6
Хліб домашній, випечений у печі без дріжджів (2 шматочки, від 10-ти порцій ) 100 26
НАПОЇ  
Узвар з яблук, груш, слив, абрикос 1000 68
Компот 1000 68
Сита-ягідний кисіль 1000 150
Мінеральна вода "Аквамінерале" не газована/газована 0.5 35
Мінеральна вода "Боржомі" 0.5 55
Сік "Сандора" в асортименті 1000 68
Напій "Пепсі"/ "Мірінда" / "Севенап" 0.5 40
СОЛОДКІ СТРАВИ ТА ДЕСЕРТИ
Яблучний штрудель 180 84
Вишневий штрудель 180 89
Шоколадний торт з карамельним соусом 100 92
ФРУКТИ
Банан 500 75
Яблуко 500 50
Апельсин 500 100
Мандарин 500 100
Ківі 500 100
Виноград 500 150

 

ЗАВАНТАЖИТИ Банкетне меню в Excel з можливістю самостійно створити свій власний банкет.

2009 – 2018 © Етнографічний комплекс «Українське село»